Національний університет «Львівська політехніка» – активний учасник ХХІІ Форуму видавців

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців

10 вересня у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців. Незмінний президент Форуму Олександра Коваль зазначила, що ця зустріч з книгою є найбільш масштабною і представницькою.

У цьогорічному святі книги і читачів беруть участь 350 авторів, 170 видавців, 380 акредитованих журналістів з українських та іноземних ЗМІ. 467 книжок було подано на номінацію «Найкраща книга Форуму 2015». Очікують понад 50 тисяч відвідувачів. Вперше у Форумі взяв участь як офіційна особа віце-прем’єр-міністр України, міністр культури В’ячеслав Кириленко. І вперше Міністерство культури виділило кошти на підтримку проведення Форуму.

Організаторів і учасників привітами голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, міський голова Львова Андрій Садовий, який закликав батьків дарувати вчителям не квіти, а книги. Книга була і є найкращим подарунком на всі випадки життя. «Якщо нація мудра, освічена, – вона переможе!».

Співорганізатором Форуму видавців традиційно виступає Національний університет «Львівська політехніка». На урочистому відкритті було надано слово проректорові з науково-педагогічної роботи Університету професорові Дмитру Федасюку. Він нагадав присутнім невмирущі за своєю суттю слова нашого славетного земляка Івана Франка:

Книги – морська глибина!
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить.

Львівська політехніка, починаючи із самого заснування Форуму, бере найактивнішу участь у його роботі. Книги нашого книжкового видавництва – завжди серед призерів і переможців конкурсів.

Того ж дня у в Національному театрі опери та балету імені С. Крушельницької відбулося оголошення підсумків конкурсу «Найкраща книга Форуму 2015». У відповідній номінації кращою книгою визнано працю доцента кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук університету Оксани Микитюк «Культура мовлення: особливості, завдання, цікавинки». Її підручник подобається студентам Львівської політехніки. Тепер ця книга матиме значне ширше коло зацікавлених.

у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців у дзеркальній залі Палацу мистецтв відкрився ХХІІ Форум видавців