Львівська політехніка — у трійці лідерів за кількістю вступників

Ігор Голод, Центр комунікацій Львівської політехніки
вступ

 

Голова підкомітету з питань вищої освіти освітнього комітету Верховної Ради України Юлія Гришина розповіла 12 серпня в ефірі національного телемарафону, що цьогоріч в Україні вступає на бакалаврат 201 тисяча абітурієнтів.

За її словами, лідером за кількістю поданих заяв від вступників 2024 року є Львівський національний університет імені Івана Франка. Другу сходинку посідає Київський національний університет імені Тараса Шевченка. «Бронзу» здобула Львівська політехніка. На четвертому місці Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, а на п’ятому — Державний торговельно-економічний університет.

Якщо порівняти з попереднім роком, щоб зрозуміти, яка тенденція лідерів серед вишів України за кількістю поданих заяв, то ця п’ятірка майже не змінилася. Просто ЗВО трохи помінялися місцями. Торік лідером була Львівська політехніка, — розповіла Гришина.

Депутатка також назвала міста, які є лідерами щодо кількості поданих вступниками заяв у виші, розташовані в цих населених пунктах. Першість здобув Київ. Друге місце посідає Львів. Третє — Харків.

За матеріалами національного телемарафону