Львівська політехніка – у трійці лідерів за кількістю сертифікатів на державні гранти для здобуття вищої освіти

За матеріалами сайту LIGA.net
Заставка до матеріалу

2 жовтня Міністерство освіти і науки України видало наказ № 1413, в якому затвердило 10 809 державних грантів на 2024/2025 навчальний рік. Уже за п’ять днів кількість підтверджених заявок на гранти в Дії зросла майже на тисячу – до 11 739.

«Це ті, хто погодилися взяти участь в експериментальному проєкті щодо надання державних грантів для здобуття вищої освіти», – пояснив представник міністерства в коментарі для LIGA.Life і додав: «За оцінкою МОН відповідно до результатів складеного НМТ та участі у вступній кампанії, можуть претендувати на отримання грантів 16,1 тис. здобувачів вищої освіти».

Державні гранти на навчання працюють за принципом «Гроші ходять за студентом», але на момент подання заявки на отримання гранту абітурієнт уже має обрати навчальний заклад і програму, на яку хоче вступити.

Відповідно до підтверджених сертифікатів на державні гранти станом на 7 жовтня, серед університетів-лідерів:

  1. Львівський національний університет імені Івана Франка – 1078 студентів отримали схвалені заявки на державні гранти для навчання в цьому закладі; загальна сума – 25 124 000 грн;
  2. Київський національний університет імені Тараса Шевченка – МОН схвалило заявки на гранти від 924 вступників до цього навчального закладу; загальний обсяг фінансування – 21 602 000 грн;
  3. Національний університет «Львівська політехніка» – 884 студенти отримали підтвердження сертифікатів на державні гранти; загальна сума – 19 346 100 грн.

Докладніше – на сайті LIGA.net.