Львівська політехніка – у лідерах серед українських вишів із попиту на ІТ-спеціальності за підсумками 2020 року

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Фасад головного корпусу Львівської політехніки

У 2020 році кількість заявок на IT-спеціальності в Україні досягла рекордних 138 тисяч, що на 20% більше, ніж два роки тому. Львівський національний університет імені Івана Франка та Національний університет «Львівська політехніка» стали одними з найбільш затребуваних університетів у ІТ-напрямі 2020 року. Вони ввійшли в ТОП-7 вишів, найпопулярніших в ІТ-спеціальності серед абітурієнтів, та отримали 14 тисяч заявок.

При цьому 81% студентів IT-спеціальностей у Львові потребують більше практики та менторства, згідно з дослідженням компанії GlobalLogic. Вона опитала майбутніх IT-фахівців із 5 вищих навчальних закладів Львова, 60% респондентів – студенти І−V курсу і випускники ЛНУ імені Івана Франка та Львівської політехніки. Тому, враховуючи, що IT-ринок зростає на 20−30% в рік, спільні ініціативи сфери освіти й IT-індустрії необхідні, щоб відповідати запиту галузі на кваліфіковані кадри.

– Співпраця між бізнесом та університетами необхідна для розвитку львівських талантів. Спільні ініціативи допомагають покращити якість підготовки у вишах та опанувати практичні навички початківцям, – зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

До IT-спеціальностей належать напрями: «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Інформаційні системи та технології», «Системний аналіз», «Телекомунікації та радіотехніка», «Прикладна математика», «Математика», «Електроніка», «Прикладна фізика та наноматеріали».