Львівська політехніка та ще три ЗВО отримали змогу проводити курси з підвищення кваліфікації архітекторів

Міністерство розвитку громад та територій України
Фото з підписання угоди

Сертифіковані архітектори України відтепер зможуть підвищувати свою кваліфікацію у чотирьох галузевих закладах вищої освіти. 18 листопада у Міністерстві розвитку громад та територій України урочисто погодили відповідні програми, розроблені Київським національним університетом будівництва і архітектури, Національним університетом «Львівська політехніка», Придніпровською державною академією будівництва та архітектури і Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова, для їхнього застосування цими закладами.

Підписання відбулось за участі заступниці Міністра розвитку громад та територій України Наталії Козловської, ректора КНУБА Петра Кулікова, першого проректора Національного університету «Львівська політехніка» Олега Матвійківа, в.о. ректора ПДАБА Владислава Данішевського та ректора ХНУМГ імені О.М. Бекетова Володимира Бабаєва.

«Підвищення кваліфікації – актуалізація власних знань та вмінь архітекторів, що необхідні для їхньої професійної діяльності. І надзвичайно приємно, що сьогодні найбільш провідні галузеві заклади вищої освіти, які без перебільшення можна вважати «архітектурними школами», отримали можливість розробляти та використовувати на практиці програми підвищення кваліфікації архітекторів», – наголосила Наталія Козловська.

Зазначимо, що кожні п’ять років архітектори мають актуалізовувати свої знання та вміння, необхідні для професійної діяльності, через підвищення кваліфікації, що є необхідною умовою для безстроковості дії їхніх кваліфікаційних сертифікатів.