Львівська політехніка співпрацюватиме з польськими підприємцями у сфері інженерної механіки

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на зустрічі

Депутат польського парламенту Ян Філіп Лібіцький і двоє представників польських фірм зустрілися з ректором університету Юрієм Бобалом та проректором Романом Коржем.

Під час зустрічі йшлося про співпрацю університету з польськими фірмами, зокрема про навчання, стажування та працевлаштування студентів-політехніків на польських підприємствах. Ректор розповів про спеціальності, за якими навчаються студенти в університеті та коледжах при Львівській політехніці. Відтак випускники коледжів або студенти університету зможуть поєднувати навчання на бакалавраті чи в магістратурі польських вишів із працею за фахом. На думку ректора, важливо, аби ця праця була відповідна до їхнього фаху та освітньо-кваліфікаційного рівня. Польських підприємців найперше цікавлять студенти, які навчаються за напрямами: механіка, зварювання, деталі машин, проектування машин тощо. Обидві сторони домовилися про чітко обумовлені умови такої співпраці, які незабаром будуть напрацьовані.

Ян Філіп Лібіцький також зацікавлений у співпраці зі студентами з обмеженими можливостями, оскільки сам пересувається на візку. Його найперше цікавлять не лише пандуси та ліфти у навчальних закладах, а й можливості повноцінно отримувати відповідні знання. Отож, є сподівання на співпрацю Яна Філіпа Лібіцького зі Львівською політехнікою.