Львівська політехніка розвиває співпрацю з університетами Італії

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з візиту в Італію

Проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Чухрай разом з очільником Центру італійсько-українського співробітництва Орестом Васильком з робочим візитом відвідала п’ять університетів Італії, з якими Львівська політехніка розвиває співпрацю.

— Це була комплексна поїздка, під час якої ми побували в п’яти університетах. Найперше поспілкувалися з керівництвом University of Tuscia, що в містечку Вітербо. Маємо з ними налагоджену співпрацю за кількома напрямами — лінгвістика, міжнародна економіка, дизайн. За програмою академічної мобільності до них їздили наші студенти-дизайнери, вивчаючи перед тим впродовж року італійську мову, щоб проходити навчання в цьому університеті. Наша зустріч ще більше підкреслила зацікавлення у співпраці не лише в гуманітарному, а й в інженерному напрямі. Впевнена, що після завершення війни в Україні ця робота ще поглибиться. Свідченням цього є те, що їхній ректор планує відвідати Львівську політехніку, — розповіла проректорка Наталія Чухрай.

Наймасштабнішою була зустріч в Niccolò Cusano University.

— Ми брали участь у великому воркшопі, під час якого дискутували з п’ятьма експертами про важливість комунікації та якісне донесення інформації. Для нас принципово було розповісти про ситуацію в Україні, розвіяти стереотипи і спростувати фейки щодо війни. Ці обговорення тривали понад дві години. Окремо відбулася зустріч із керівником університетського міжнародного центру і деканом факультету економіки та комунікацій. Вони запропонували нам приєднатися до альянсу Athena, який стосується розвитку дистанційного навчання, — додала Наталія Іванівна.

В Unimeier University в Мілані делегація Львівської політехніки мала зустрічі з представниками бізнесу, під час яких презентували проєкти, що могли зацікавити італійських партнерів.

— У заході взяла участь також делегація з ЛОВА, яка представляла проєкти з реконструкції онколікарні, Центр реабілітації ветеранів, а ми ознайомили присутніх із п’ятьма проєктами від Львівської політехніки. Вже у жовтні цього року відбудеться конференція, на якій розглянуть ці проєкти і відберуть для реалізації, — пояснила проректорка.

Напрацювання напрямів, які цікаві Львівській політехніці у співпраці з університетами Італії, відбувається впродовж кількох років. До цієї роботи залучені різні підрозділи та інститути Політехніки.

Фото з візиту в Італію Фото з візиту в Італію Фото з візиту в Італію Фото з візиту в Італію