Львівська політехніка розвиває співпрацю з партнерами у рамках міжнародного проєкту DISCO

Tech StartUp School Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

Партнери проєкту DISCO провели зустріч у гібридному форматі з проєктним керівником Європейського інституту інновацій і технологій (EIT). Представники Краківського економічного університету і Національного університету «Львівська політехніка» спільно презентували проєкт у Кракові (Польща).

DISCO (Developing Innovative Sustainable Cooperation Opportunities) – проєкт, фінансований EIT, спрямований на посилення інноваційного потенціалу закладів вищої освіти через спільне навчання та співпрацю. Він сприятиме розвитку інноваційних і підприємницьких навичок через навчання студентів, консультаційну та менторську підтримку стартапів і компаній, що швидко розвиваються, а також структуровану розбудову інноваційного потенціалу серед працівників організацій країн-учасниць. DISCO досягне своїх цілей шляхом проєктування, створення нових форм співпраці та створення інноваційних хабів і лабораторій, розробки загального відкритого онлайн-курсу з метою підтримки розвитку власних ініціатив та підприємницького мислення, навчання й наставництво близько 1200 бенефеціарів.

Проєкт, який координує Краківський економічний університет (Польща), об’єднує Національний університет «Львівська політехніка» (Україна), Люцернський університет прикладних наук і мистецтв (Швейцарія), неурядову організацію European Center for Women and Technology (Норвегія) та SME SHINE 2Europe (Португалія).

Після зустрічі відбувся дводенний тренінг LIMITLESS® Innovation BootCamp для партнерів проєкту DISCO з метою:

  • підвищення інноваційного та підприємницького потенціалу партнерів проєкту;
  • обміну передовими практиками підтримки інновацій та підприємництва між партнерами;
  • обміну першими ідеями подальшої співпраці партнерів проєкту.

У перший день неформального навчання, натхненні прикладами з Люксембургу та з інших країн, учасники тренінгу дізналися про спільні ініціативи як основу для інновацій з громадськістю і для громадськості та суспільства. Зокрема, опрацьовували методології роботи інноваційних лабораторій, а також їхній соціальний вплив, оцінку результатів, обговорювали питання ефективних підходів до заохочення державних адміністрацій, громадян та інших стейкхолдерів до спільних інноваційних процесів.

У другий день учасники обговорювали цілі проєкту DISCO. Партнери дізналися про те, як ЗВО країн-учасниць самостійно впроваджують інновації, а також діють як стимулятори інновацій та підприємництва для інших учасників – від студентів, через державний, приватний і громадський сектор, до громади та суспільства загалом.

Приєднані файли