Львівська політехніка розпочинає профорієнтаційний проєкт «Майбутній політехнік»

Сергій Попович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Під час весняних канікул, з 25 по 29 березня 2024 року, учні старших класів матимуть змогу взяти участь у справжніх парах, познайомитися зі студентами та викладачами навчально-наукових інститутів Львівської політехніки у межах проєкту «Майбутній політехнік». Учасники можуть обрати дві освітні програми, які їх цікавлять, і відвідувати практичні заняття з них за пропонованим розкладом.

«Майбутній політехнік» – це новий проєкт нашого університету, що пропонує учням 10–11 класів відвідати пари разом зі студентами за освітніми програмами, які вони оберуть. Школярі можуть обрати у процесі реєстрації дві освітні програми – основну та додаткову. До початку зазначеного тижня з охочими сконтактують представники університету телефоном або через лист на вказану електронну адресу для підтвердження участі у проєкті. Учасники отримають розклад пар, які зможуть відвідати.

– Кафедри університету обирають, які дисципліни найкраще продемонструють особливості їхніх освітніх програм, і пропонують свій розклад у рамках проєкту. Кількість пар, які матимуть змогу відвідати учасники, залежить від обраної програми. Ознайомитися з другою обраною освітньою програмою учасники зможуть у разі, якщо немає збігів у розкладах занять між ними, – зазначив директор Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації Василь Лозинський.

Зверніть увагу, що кількість учасників обмежена, оскільки місць у лабораторіях та аудиторіях може не вистачити. Якщо охочих буде забагато, перевагу віддаватимуть тим, хто швидше зареєструвався!

– Якщо пропозицій від кафедри немає або учасників на якомусь освітньому напрямі забагато, у ході спілкування ми можемо запропонувати іншу освітню програму, виходячи з того, яка галузь учня цікавить, ким би він хотів стати у майбутньому. Проєкт дозволить доторкнутися до тої освітньої програми, що їх цікавить. Часто назва дисципліни чи програми не може дати вичерпної інформації про те, що студенти з нею здобудуть, – зауважив Василь Лозинський.

Для участі у проєкті потрібно зареєструватися до 20 березня включно.

Нагадуємо, що на сайті Львівської політехніки є розділ «Вступнику», де можна переглянути довідник абітурієнта, список усіх інститутів та кафедр, знайти їхні вікі-сторінки та соціальні мережі, що допоможе краще ознайомитися з ними. За бажання можна отримати консультацію в Інтелектуальному навчально-науковому центрі професійно-кар’єрної орієнтації.