Львівська політехніка розпочала діяльність у міжнародній навчальній програмі Horizon Hydrogen Grand Prix

Кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем
Керівники програми від Львівської політехніки та шкіл

Львівська політехніка розпочала свою діяльність у міжнародній навчальній програмі Horizon Hydrogen Grand Prix, яку організувало Європейське відділення Sustainability Council Foundation. У рамках цієї програми наш університет, зокрема кафедра електромехатроніки і комп’ютеризованих електромеханічних систем Інституту енергетики і систем керування, відібрав на конкурсній основі 5 львівських шкіл, у яких організували команди по 5 учнів-старшокласників зі вчителем-керівником.

Horizon Hydrogen Grand Prix (H2GP) – це ініціатива Horizon Educational Group, яка ставить перед учнями та студентами завдання проєктувати, конструювати і збирати у масштабі 1:10 електромобілі, що працюють на водні. Кожен створений гурток вже отримав від організаторів генератор водню, комплект деталей для складання моделі електромобіля, а також набір пристроїв для демонстрації роботи різних засобів відновлюваної енергетики.

Під час проєкту учні під керівництвом одного викладача кафедри ЕКС (доцента Олексія Кузнєцова) та одного студента (Данила Мандзюка) вивчатимуть передові наукові та інженерні здобутки з відновлювальної енергетики, а також набуватимуть навичок розв’язання реальних проблем і командної роботи. Далі кожна команда буде тренуватися для участі у міжнародних перегонах на власних електромобілях.

Щороку найкращі команди з понад 20 країн змагаються у світовому фіналі H2GP, який восени 2024 року відбудеться в Лас-Вегасі, США. У травні всі 5 українських команд разом із керівниками поїдуть в Остраву, Чехія, для участі у першому турі змагань.

Зібрана модель водневого електромобіля Данило Мандзюк - студент 3-го курсу каф. ЕКС, один з керівників програми Перші випробування водневого електромобіля Керівники програми від Львівської політехніки та шкіл