Львівська політехніка продовжує роботу в умовах воєнного стану

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Інтер'єр головного корпусу Львівської політехніки

Від початку ворожого російського нападу на Україну Львівська політехніка спрямувала зусилля на збереження всіх необхідних умов та ресурсів для безперервної роботи університету.

Вже в перший день війни, 24 лютого, створили Штаб для оперативного реагування, для забезпечення життєдіяльності університету. Впродовж цих двох гарячих тижнів ректор провів десятки зустрічей із проректорами, директорами інститутів, волонтерами, щоб розвивати різнобічну роботу університету.

Під час директорату обговорили низку важливих питань. Окрему увагу приділили обговоренню забезпечення навчання для студентів-переселенців, які зараз перебувають у Львові. Зокрема кілька десятків проживають і в гуртожитках університету.

Ректор Юрій Бобало також наголосив директорам інститутів на важливості підтримки всіх працівників їхніх структурних підрозділів та щоденній комунікації з кожним працівником.

Під час зустрічі очільник університету особливу увагу приділив волонтерській діяльності Політехніки, а зокрема активності студентства, яка розгорнулася в різних напрямах.

Щоденно у Студентському волонтерському штабі плетуть 600 кв м маскувальної сітки для наших військам у найгарячіші місця. Від початку війни ― зробили майже 8 тисяч кв м.

Кожного дня 3–4 буси з продуктами, засобами гігієни та речами розвозять волонтери Центру збору гуманітарної допомоги вимушених переселенцям і армії, сформованого на базі Львівської політехніки. Також без вихідних працюють і у Волонтерському центрі ― загалом вже відправили 12 автівок допомоги, яку зібрали волонтери та закупили на понад 60 тисяч грн.

У навчальних корпусах нашого університету сформували 1500 місць для вимушених переселенців. Понад пів тисячі осіб також проживають у різних гуртожитках Політехніки.

На завершення зустрічі завідувачка відділу навчання та розвитку персоналу Надія Любомудрова виступила з мотиваційною промовою про особливості психології війни.