Львівська політехніка підписала меморандум про створення наукових ліцеїв

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання меморандуму

Національний університет «Львівська політехніка», Науковий парк SID City, Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації і три заклади освіти 19 січня підписали меморандум, який передбачає створення та функціонування наукових ліцеїв на території Львівщини.

Створюватимуть наукові ліцеї на базі Винниківської санаторної школи, Львівської санаторної школи № 1 імені Б.-І. Антонича та Першого інноваційного приватного львівського ліцею.

Кожен ліцей працюватиме за окремим напрямом ― інформаційні технології, робототехніка, біотехнологія та фундаментальні науки.

Перевагою буде те, що в межах співпраці до роботи з учнями майбутніх ліцеїв залучатимуть викладачів Львівської політехніки. Окремі практичні заняття відбуватимуться у лабораторіях Наукового парку SID City і Tech StartUp School Університету. Тож ліцеїсти матимуть змогу розвивати свої наукові, бізнесові та соціальні проєкти спільно з резидентами, науковцями і стартаперами.

Набір у ліцеї стартує уже в лютому. На навчання рекомендуватимуть талановитих школярів, які закінчили 7 клас, із усієї України. Передбачено, що в класах буде щонайбільше 15 учнів, за потреби відкриватимуть паралельні.

Важливо, що в усіх школах є спальні корпуси, тож є можливість забезпечити повний або напівпансіон.

Наступним кроком після підписання меморандуму стане напрацювання навчальних програм для ліцеїв, спільні семінари та тренінги для вчителів тощо.

Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму