Львівська політехніка започаткувала майстер-класи для екскурсоводів, які обслуговуватимуть незрячих

Прес-служба Львівської політехніки
майстер-класи за фахом «Підготовка гідів до роботи з незрячими екскурсантами...»

Днями в Ресурсному центрі освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка» стартували майстер-класи за фахом «Підготовка гідів до роботи з незрячими екскурсантами і адаптація екскурсійних маршрутів для осіб з глибокими вадами зору».

Львівських екскурсоводів навчатимуть правильно коментувати екскурсійні маршрути й описувати візуальні об’єкти для незрячих людей. Навчання проводять народна артистка України, актриса Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької Леся Бонковська, психолог Львівської міської психолого-медико-педагогічної консультації Жанна Катерняк, керівник Ресурсного центру Львівської політехніки, виконавчий директор ГО «Українська спілка інвалідів» Оксана Потимко та працівниці центру Марта Сидоряк і Катерина Івашутіна.

Майстер-класи, що проходитимуть у рамках проекту openlviv.blind.ua, підтримало управління культури Львівської міської ради. «Переконані, – наголосила Оксана Потимко, – що подібний корисний захід не лише відкриє новий ступінь свободи для осіб із вадами зору, але й допоможе їм по-новому «побачити» усі львівські історичні пам’ятні місця».

А нещодавно у Львівській СЗШ № 34 відбувся практичний тренінг з організації інклюзивного навчання незрячих дітей у загальноосвітніх навчальних закладах. Його учасниками стали адміністрація, вчителі та батьки. Під час семінару було розглянуто питання щодо особливостей організації інклюзивного навчання незрячої дитини. Технічні засоби навчання та підручники, навчальні й адаптаційні матеріали були надані батькам безкоштовно «Українською спілкою інвалідів».

майстер-класи за фахом «Підготовка гідів до роботи з незрячими екскурсантами...» майстер-класи за фахом «Підготовка гідів до роботи з незрячими екскурсантами...» майстер-класи за фахом «Підготовка гідів до роботи з незрячими екскурсантами...»