Львівська політехніка найкраще в області впроваджує медіаосвіту

За матеріалами сайту MediaSapiens
Фрагмент карти про медіаосвіту

Академія української преси створила інтерактивну мапу, за допомогою якої можна відстежити, як швидко в Україні впроваджують медіаосвіту. Зараз на карті розмістили понад 800 закладів із різних областей України, які системно займають впровадження медіаосвіти. Про це під час заходу в Київському національному університеті імені Т. Шевченка, присвяченому Всесвітньому тижню медіаграмотності, розповів представник Академії української преси Андрій Юричко.

За його словами, мапа з’явиться у публічному доступі вже за кілька тижнів. «Після цього кожен зможе подивитися, скільки закладів, і які саме, у конкретній області чи населеному пункті, займаються впровадженням медіаосвіти. Якщо заклад світиться червоним кольором, це означає, що медіаосвіту там впроваджують несистемно, натомість зелений колір свідчитиме про безперервну роботу, – розповів Андрій Юричко.

Представник Академії української преси додав, що це перша мапа в Україні, яка наочно показує, що відбувається у медіаосвітній галузі та які установи, організації впроваджують медіаосвіту. «Інструменти мапи дозволять подивитися конкретно по закладу, що він робить. Наприклад, у Львівській області найбільше впроваджує медіаосвіту Львівська політехніка, далі – Львівський інститут післядипломної педагогічної освіти. Цифри не обманюють, хоч наразі це й чорнові дані, які програма спеціально обробляє», – сказав Андрій Юричко.