Львівська політехніка має змогу забезпечити умови для навчання студентам із територій, де тривають бойові дії

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Олег Давидчак

У Львівській політехніці готові забезпечити умови для навчання студентів, які вимушені були переїхати до Львова.

― За зверненням студентів із інших закладів вищої освіти, які перебувають зараз у Львові, ми маємо змогу надати їм доступ до дисциплін, які слухають студенти Львівської політехніки на тому курсі та спеціальності, де вони навчається в своєму університеті. Вони мали би звернутися в дирекції наших інституту, щоб зареєструватися тут тимчасово слухачами на навчання. Якщо така ситуація ще триватиме до кінця навчального року, студенти, прослухавши увесь курс, зможуть скласти іспит і отримати документ про атестацію, ― пояснив проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак.

До слова, таку практику в Політехніці вже застосовували в 2014 році, коли до Львова приїхали студенти з Донеччини та Луганщини.

― Ще один варіант, який розглядаємо: якщо студентів є достатня кількість і є викладачі з їхнього закладу вищої освіти, то ми маємо змогу запропонувати їм наші комп’ютерні аудиторії чи інші приміщення, забезпечити необхідними ресурсами, щоб вони проводили заняття за своїми програмами, ― додав Олег Романович.