Львівська політехніка готова до навчання студентів як і онлайн, так і оффлайн

За матеріалом Інфодень на 5 Львів
Надія Любомудрова у програмі Інфодень на «5 канал Львів»

В залежності від сценаріїв розвитку ситуації з поширенням коронавірусу і, відповідно, карантинними обмеженнями, Львівська політехніка готова до можливих змін.

Про нові виклики в системі вищої освіті, пов’язані з карантином, розповіла завідувачка відділу навчання та розвитку персоналу, доцентка Національного університету «Львівська політехніка» Надія Любомудрова у програмі Інфодень на «5 канал Львів».

«Цей рік буде зовсім іншим, ніж попередні навчальні роки. Змістилися дати початку навчального року. Якщо для шкіл залишається 1 вересня, то заклади вищої освіти, у зв’язку з тим, що вступна кампанія була відтермінована на цілий місяць, зокрема, у Львівській політехніці, розпочнуть навчання 1 жовтня. У нас зявилося дуже багато нових термінів, які використовують не тільки в освітньому середовищі. Всі звикли вже, що таке онлайн лекції, віртуальний клас, віртуальна дошка, особистий кабінет студента тощо. Тобто ці інформаційні технології плавно увійшли в наше  життя і вже стали звиклими. За пів року, які прожили у цьому онлайновому навчальному середовищі, ми навчили адаптовуватися до змін. Ми готові до цього», — повідомила Надія Любомудрова.

Також Надія Любомудрова розповіла про сценарії навчання в залежності від карантинної зони у якій перебуватиме Львів.

«У нашому університеті розглядають два сценарії початку навчального року, які залежать від того, в який карантинній зоні буде Львів. Якщо «помаранчева», тоді змішана форма онлайн навчання, гібридна. Якщо покращуємо і полегшуємо карантинні вимоги, то це більше часу проведення в аудиторіях і більше оффлайн навчання. Якщо ж посилення карантину, то ми абсолютно готові до переходу в онлайн навчання», — сказала  Надія Любомудрова.