Львівська політехніка активно співпрацює з іноземними партнерами в межах Програми ЄС Еразмус+

Представництво Європейського Союзу в Україні
Заставка до матеріалу

Тринадцять проєктів, у яких беруть участь 51 університет та інші організації з України, були відібрані на фінансування за Програмою Європейського Союзу Еразмус+ задля розбудови потенціалу у сфері вищої освіти. Ці проєкти спрямовані на модернізацію освітніх програм із навколишнього середовища, медичної освіти, екології та інноваційного управління природними ресурсами, освіти в галузі аквакультури та рибальства задля впровадження Green Deal, модернізації управління та академічної свободи, професійної освіти та залучення студентів через комплексне наставництво та репетиторство, професійного розвитку викладачів та зміцнення відносин між системами вищої освіти і суспільством.

72 партнери з України представляють 51 заклад вищої освіти, дві дослідницькі установи та низку державних органів.

Грантодавцями-координаторами проєктів виступили чотири українські університети: Буковинський державний медичний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Державний університет «Житомирська політехніка», Чорноморський національний університет імені Петра Могили.

51 заклад вищої освіти з України представляють політехнічні, медичні, педагогічні, економічні, аграрні, архітектури та університети внутрішніх справ з різних міст України. П’ять університетів є партнерами в трьох проєктах: Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького (переміщений), Національний університет «Чернігівська політехніка», Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Національний університет «Львівська політехніка».

Проєкти сприятимуть реформам вищої освіти в Україні на основі провідних практик та досвіду партнерів з університетів країн-членів ЄС.

Докладніше – на сайті Представництва Європейського Союзу в Україні.