Львів піднявся на 99 позицій у світовому рейтингу стартап-екосистем

Львівський ІТ Кластер
Cвітовий рейтинг стартап-екосистем (Україна)

Щороку, починаючи з 2017, Global Startup Ecosystem Index Report укладає рейтинг міст, де активно розвивають стартап-екосистеми, за допомогою різноманітних даних та параметрів, які обраховує спеціально розроблений алгоритм. Всі дані є унікальними та збираються виключно на базі глобальних партнерів з різних країн, що дає змогу не лише вибудувати рейтинг, але й інтегрувати його в інтерактивну карту StartupBlink Global Startup Ecosystem Map. Унікальність цієї платформи в тому, що на ній можна чітко відслідкувати, які стартапи розвиваються в різних країнах, побачити їхній рейтинг та відмінності.

Відповідно до рейтингу Global Startup Ecosystem 2021 Україна посідає 34 місце у світі у списку стартап-екосистем. Варто зазначити той факт, що це досить хороший результат, незважаючи на те, що минулого року Україна займала 29 місце: все ж труднощі, які спіткали кожного з нас у 2020-му, дали про себе знати.

Цього року в рейтинг 1000 найкращих стартап-екосистем світу увійшли 6 міст України. Київ надалі утримує І місце в рейтингу міст України, але у світовому рейтингу столиця впала на 16 пунктів і обійняла 48 місце. Друге місце в Україні посів Львів, який піднявся на вражаючі 99 позицій і тепер має 255 місце у світі.

Основою причиною такого успіху вважають саме талант українських девелоперів, якими постійно цікавляться іноземні компанії. Відповідно до західних стандартів вартість життя в Україні значно менша, а заробітна плата в IT-індустрії досить престижна, що дає змогу з легкістю втілювати ідеї в реальність та інвестувати у стартапи.