Обласна військова адміністрація висловила подяку директорові Центру італійсько-українського співробітництва Університету

Львівська обласна військова адміністрація
Орест Василько

На ім’я ректора Національного університету «Львівська політехніка» Юрія Бобала надійшов лист від першого заступника голови Львівської обласної військової адміністрації Андрія Годика. У ньому висловлено подяку директорові Центру італійсько-українського співробітництва «Леонардо да Вінчі» Львівської політехніки Орестові Васильку за співпрацю у наданні допомоги нашим співвітчизникам, які втекли з територій, що постраждали від бомбардувань чи потрапили в зону тимчасової окупації:

«Орест Василько сприяв у налагодженні контактів із гуманітарними організаціями та бізнес-структурами з Італійської Республіки, які в цей важкий для України час подали нашому народові руку допомоги, такими як адвокат Крістіна Марія Пазі, Президент Торгово-Промислової Палати Ріккардо Ферретті, Асоціація AVSI, а також брав активну участь в організації їхньої роботи на Львівщині.

Крім того, Орест Василько безпосередньо допомагав, в т.ч. і як перекладач, під час дводенного візиту делегації Червоного Хреста до Львова, де в приміщенні психіатричної лікарні перебували 87 пацієнтів з Донецької області, яких згодом італійська Сторона транспортувала до Італії на лікування.

В час, коли Україна веде героїчну боротьбу з російським агресором, як ніколи раніше, важлива самовіддана участь кожного громадянина у цьому двобої Добра зі Злом. Тому для обласної військової адміністрації надзвичайно вагомою є співпраця із Національним університетом «Львівська політехніка в цілому і з його структурними підрозділами, зокрема.

Переконані, що наш спільний внесок у велику справу загальнонаціональної боротьби неухильно наближає день нашої Перемоги».