Лора Галанте: «Кібератаки – це не просто технічна загроза, а насамперед атака з боку людей, які її добре реалізовують»

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з лекції

У Львівській політехніці відбулася лекція для студентів спеціальності «Кібербезпека». «Наскільки швидко розвиваються технології, настільки ж швидко потрібно розробляти шляхи захисту від новітніх технічних загроз. До цього варто підійти з креативом» – саме такий основний посил лекції від фахівчині з кібербезпеки Лори Галанте.

Студенти спеціальності «Кібербезпека» мали унікальну нагоду послухати розповідь про багаторічний досвід роботи в цій галузі й поспілкуватися зі знаною Лорою Галанте. Сьогодні вона обіймає посаду керівниці кіберрозвідки американської компанії Galante Strategies LLC. За час свого існування ця компанія встигла вийти на світовий рівень, а цими днями пані Лора представляла її на ІТ Арені у Львові.

– У далеких 2010–2011 роках ми почули перші тривожні сигнали про те, якою ж насправді великою загрозою можуть бути кібератаки. Варто зрозуміти, що кібератаки – це не просто технічна загроза, а насамперед атака з боку людей, які її добре реалізовують. Багато хто з вас буде вивчати технології, код, і це справді дуже важливо. Але для того, щоб пояснити природу й причини кіберзагроз, ми як експерти мусимо передати інформацію для тих, хто прийматиме кінцеве рішення. І ця доповідь радше має бути історією, яка базується на фактах, – зазначила пані Лора.

Під час зустрічі фахівчиня навела кілька прикладів із діяльності своєї компанії й дещо розповіла про те, що відбувається в американському кіберпросторі сьогодні. За її словами, ці кейси найкраще демонструють сучасний стан кібербезпеки, засвідчують важливість швидких змін у цій поважній справі.

– Мені здається, що саме ви в Україні маєте надзвичайну точку зору й особливу роль, яку ще відіграєте в дальшій політичній боротьбі. Це тому, що потрібно думати креативно, як і належить поколінню, яке виросло в еру інтернету. І, що важливо, спроможні зрозуміти, пояснити наступний рівень кіберзагроз. Я розповіла ці історії для того, щоб ви розуміли, з чого зароджувалася кібербезпека, і щоб приймали кращі рішення, а також тому, що робота, яку ми виконуємо в кіберпросторі, має великий вплив на безпеку країн, їхню економіку і, звичайно, суспільство, – завершила свою лекцію Лора Галанте.

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції