Обласна державна адміністрація спільно з Політехнікою популяризуватимуть освітні можливості Львівщини у Китаї

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Фото із заходу

Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» днями уклали Меморандум про співпрацю з китайською агенцією Peace Silk Road Cultural Development Co., Ltd. щодо підтримки і розвитку спільної науково-дослідної діяльності та промоції освітніх пропозицій вищих навчальних закладів Львівської області для китайських студентів і науковців.

Інтеграція України в загальноєвропейський простір потребує розроблення нових напрямів роботи з обдарованою молоддю, а зокрема активізації її науково-дослідницької діяльності.

– Департамент освіти розуміє важливість міжнародної співпраці в сфері науки і освіти. Наші студенти зможуть навзаєм збагатитись і пропагуватимуть міжнародну співпрацю не лише на рівні університетів, а й шкіл. Важливо налагоджувати такі контакти, тож ми будемо і надалі просувати ідею реалізації спільних проєктів. Запрошуємо наших китайських партнерів на Львівщину, аби мати змогу поспілкуватись наживо про можливості подальшої співпраці, – наголосила під час підписання меморандуму заступниця директора департаменту освіти Ольга Котовська.

Розвиток науково-дослідницької діяльності та промоція вишів Львівської області в Китаї будуть пріоритетними у розвитку співпраці і першочергово сприятимуть її реалізації.

– Ми працюємо у цьому напрямі уже 10 років, серед наших партнерів Австрія, Великобританія, нещодавно налагодили співпрацю із Італією, зокрема з академією мистецтв. Щороку ми допомагаємо кільком сотням студентам із Китаю вступати до навчальних закладів інших країн. Дуже приємно мати можливість співпрацювати з Львівщиною, бо цей регіон дуже перспективний для розвитку освіти. Меморандум допоможе нам скерувати спільні зусилля не лише на пожвавлення співпраці в освітній галузі, а й культурній, міжнаціональній тощо. Щиро надіємось, що після завершення карантину нашу провінцію зможуть відвідати наші львівські друзі, аби переконатись у перспективності нашого партнерства. Ми націлені на високі результати, і будемо багато над цим працювати, – поділився враженнями директор агенції Peace Silk Road Cultural Development Co., Ltd. Ван Ітан.

Сторони мають намір сприяти обміну спеціалістами для проведення тренінгів, досліджень, семінарів і консультацій, а також брати участь у виставках та міжнародних заходах.

– Для нас велика честь мати такого іноземного партнера, Львівська політехніка співпрацює з різними закладами і різними країнами, а мати партнера в Китаї – це неабияка перспектива. Переконаний, що взаємодія із китайськими партнерами – це якісні наукові продукти. У нас є можливість створення спільних наукових команд, які зможуть реалізовувати різні проєкти. Студенти зараз надзвичайно креативні, а поєднання світоглядів дасть поштовх до розвитку економіки обох регіонів. За допомогою інтелекту ми творимо шлях від Китаю через Україну до Європи, – наголосив керівник Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» Назар Подольчак.

Peace Silk Road Cultural Development Co., Ltd. – одна з найбільших агенцій, яка працює в царині рекрутації й наукової співпраці між Китаєм та іноземними партнерами.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу