Літня школа «Хімія у житті» на кафедрі органічної хімії Львівської політехніки

Кафедра органічної хімії Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

23 червня 2022 року на кафедрі органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки в рамках Літньої школи «Хімія у житті» було проведено перше лабораторне заняття з учнями шкіл міста Львова. У заході взяли участь 24 школярі 8–10 класів. Метою заняття була профорієнтаційна, інформаційно-консультаційна, теоретична, практична та мотиваційна підготовка майбутніх абітурієнтів, які орієнтуються на вступ до Національного університету «Львівська політехніка» на спеціальність 161 «Хімічні технології та інженерія».

Завідувач кафедри органічної хімії Володимир Дончак провів екскурсію по наукових та навчальних лабораторіях кафедри, ознайомив учасників Літньої школи з особливостями спеціальності, за якою здійснюється підготовка бакалаврів, магістрів і докторів філософії, а також з основними напрямами наукових досліджень, які провадять на кафедрі.

Професор кафедри Ольга Будішевська ознайомила школярів з організацією і правилами поведінки у сучасній хімічній лабораторії європейського зразка, провела інструктаж з техніки безпеки і безпечних методів роботи у хімічній лабораторії. Розповіла про правила роботи з реактивами, аналітичним обладнанням, скляним посудом, електричними приладами тощо.

Провідний інженер кафедри Катерина Кузнецова провела зі слухачами школи лабораторну роботу «Перегонка рідких речовин при атмосферному тиску».

Заступник завідувача кафедри доцент Юрій Панченко відповів на численні запитання школярів стосовно перспектив роботи у хімічній, харчовій та косметичній галузях промисловості України.

Робота Літньої школи триває.

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи