З 16 по 20 червня на базі Інституту хімії та хімічних технологій відбувалася щорічна Літня школа «ХімБіо Camp», організована у співпраці з Львівською обласною Малою академією наук та Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації.
У межах заходу викладачі кафедри технології органічних продуктів – Любов Паляниця, Оксана Нагурська та Ольга Федотова – провели серію науково-практичних воркшопів для учнів шкіл міста Львова та області.
Учасники мали змогу на практиці ознайомитися з основами мікробіологічного аналізу, виготовити препарати з живих клітин дріжджів та дослідити їх за допомогою мікроскопії. Крім того, учні вивчили методики аналітичного контролю якості харчових продуктів, зокрема визначення вмісту глюкози у фруктах і соках за допомогою йодометричного титрування.
Захід сприяв популяризації науки серед молоді та підвищенню зацікавлення інженерно-технологічними спеціальностями, що є важливою складовою професійної орієнтації школярів.




