Академічна гімназія при Університеті – перша у рейтингу шкіл Львова, випускники яких здали ЗНО на високі бали

За матеріалами порталу Zaxid.net
Академічна гімназія

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив детальні результати зовнішнього незалежного оцінювання по всіх школах. Журналісти порталу Zaxid.net відібрали з них результати кожного випускника у Львівській області й на основі цих даних створили рейтинг найкращих шкіл в області.

Критерії

Ключовим у цьому рейтингу є порівняння шкіл за відсотком випускників, які здали ЗНО на високі бали (180 і більше). По суті, тут вираховують шанс отримати добре підготовленого випускника в кожній школі. Аби охопити різноманітні інтереси, до уваги взяли чотири найпопулярніші предмети – українську мову/літературу, історію, математику та англійську мову. Підсумковий результат кожної школи – це сума чотирьох показників (відсотка випускників, які здали ЗНО на 180 і більше балів із кожного з цих предметів).

Якщо у школі якийсь із предметів здавали менше 10 учнів, то через надто низьку вибірку не враховували цей показник, відтак заклад не отримував балів з цього предмету. Це стало причиною зміни лідера у цьогорічному рейтингу: за підсумками чотирьох предметів Львівський фізико-математичний ліцей опустився на другу позицію, оскільки цього року історію в ньому здавали менше 10 випускників. В укладеному на основі середніх балів ЗНО рейтингу порталу «Освіта.ua» цей ліцей перебуває на першій позиції.

Найкращі школи Львова

Лідером цьогорічного рейтингу є Львівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка», яка минулого року була на третій позиції. Обійти Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка, який два роки поспіль займав перше місце, їй вдалося виключно завдяки результатам із історії – високі бали на ЗНО з цього предмету отримали 69% випускників закладу (ті, які здавали історію). Третьою у рейтингу 2019 року йде Класична гімназія при ЛНУ імені Івана Франка, яка у 2018 році була на четвертій позиції.

При цьому Львівський фізико-математичий ліцей, як і попередні роки, залишається найкращим за результатами української мови/літератури та математики – високі бали з цих предметів отримали більше 80% випускників ліцею. Він також є беззаперечним лідером і за кількістю випускників, які отримали на ЗНО максимальні 200 балів.