«Куди вступати? Туди, куди лежить душа»: відомий випускник Львівської політехніки про вступну кампанію

Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Риштун

Знаний львівський дослідник-мандрівник та науковець із десятками світових патентів Андрій Риштун поділився своїми роздумами на тему вступної кампанії.

Як розповідає в дописі у Facebook Андрій Риштун, понад 20 років тому він вступив до Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Національного університету «Львівська політехніка» на спеціальність «Радіотехніка».

«У 1999 році на «Радіотехніку» конкурсу не було взагалі. Люди мені говорили: «Куди ти дитино йдеш! Заводи закриті, будеш все життя телемайстром працювати!». З ремонтом телевізорів якось не склалося. Зате наклепав 30+ патентів США на винаходи», – розповідає Андрій Риштун.

На запитання: «Куди мені вступати?», Андрій завжди відповідає: «Туди, куди лежить душа… На мою думку, – каже співбесідник, – не потрібно гнатися за модними трендами, типу, економіст, юрист чи програміст. Якщо це не твоє – то через силу багато не досягнеш. А ось займаючись тим, що тобі подобається, ти будеш успішний у будь-якій галузі. На жаль, людина не завжди знає, що є її. Буває, що в школі нічого не подобалося, а треба ж щось вибрати. Тоді є сенс піти, де викладачі нормальні і конкурс менший! На «непопулярних» напрямках студентів цінують і ніхто їм мозок не виносить. Це, водночас, дає змогу знайти себе ще студентом. «А може таки прилаштувати своє чадо в якийсь медичний чи на програмування»? – думають деякі з батьків. «Чомусь та й навчать!». Може… Але толку зі «спеціалістів», яких нудить від виду крові чи алгоритмів, буде не багато. За п’ять років вони дарують батькам диплом і йдуть займатися чимось іншим. А час та гроші витрачено даремно», – роздумує Андрій Риштун.

Більше про вступну кампанію Львівської політехніки

Довідково. Андрій Риштун відомий у Львові дослідник міської каналізації та автор книжки «Туристичні креативи». Крім цього, минулого року він створив за містом «Музей збитих літаків часів Другої світової війни».

Андрій Риштун Андрій Риштун Андрій Риштун Андрій Риштун