У МІОК Львівської політехніки завершилась XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України»

МІОК Львівської політехніки
Ірина Ключковська та Оксана Горда зі студенткою

ХІІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» добігла до завершення. У п’ятницю, 26 липня, студенти Школи презентували свої проєкти про Україну, які вони готували на довільну тему впродовж майже двотижневого навчання. Зокрема, Катрін Ґерц, учасниця з Німеччини, розповіла про особливості нещодавніх парламентських виборів в Україні, виклавши свої міркування щодо кампанії та безпосереднього спілкування з виборцями.

Барбора Неєдлікова, учасниця з Чехії, розказала про ресторації Львова, які, на її думку, варто обов’язково відвідати. Станіслав Оршуляк, учасник із Польщі, поділився особистими враженнями від Львова, продемонструвавши оригінальний фотощоденник свого перебування в місті Лева.

Опісля презентацій Ірина Ключковська, директорка МІОКу, та Оксана Горда, старша наукова співробітниця МІОКу й координатора школи, вручили студентам сертифікати, які затверджують відповідний рівень знань кожного.

Приємним бонусом для гостей стала суботня мандрівка до Жовкви та Крехова. Це була чудова нагода разом із компетентною знавицею цих місць Галиною Фесюк досхочу намилуватися чарівним Розточчям: відвідати зали Жовківського замку та пройти в одному з них «коронацію», ознайомитися з рописами місцевих храмів, дізнатися цікаві історії про відомих у світі жовківчан, обійняти 750-літній дуб у Новій Скваряві, проникнутися історією та сьогоденням Крехівського монастиря та напитися цілющої води з тамтешніх життєдайних джерел.

XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України» XIІ Міжнародна літня школа україністики «Крок до України»