«Коворкінг став логічним продовженням змін, які почалися у бібліотеці», ― Андрій Андрухів

Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Андрухів

У першому навчальному корпусі Львівської політехніки облаштовують коворкінг-центр. Простір має бути зручним і для роботи, і для відпочинку студентів і викладачів. Про ідею створення коворкінгу й втілення проєкту у життя розповів директор Науково-технічної бібліотеки Андрій Андрухів.

Розкажіть, будь ласка, детальніше, як виникла ідея створити коворкінг.

На Форумі випускників 2019 року відбулася презентація проєкту коворкінгу. Ініціативна група студентів створила візуалізацію простору, який можна було б переобладнати з їдальні у корпусі №1. Проєкт отримав підтримку і його вирішили втілити у життя. Окрім цього, презентували ще два проєкти ― ремонт третього поверху студентської бібліотеки та 214-ої аудиторії головного корпусу (колишня бібліотека Львівської політехніки). Під час Форуму організували збір коштів на їх реалізацію. Коворкінг став логічним продовженням змін, які почалися у бібліотеці. Тому цей проєкт вирішили віддати під опіку бібліотеки.

На якому етапі зараз виконання робіт проєкту? Чи вплинув на них карантин?

Там наразі тривають ремонтні роботи. Вони мали б бути вже завершені, але, беручи до уваги ситуацію з карантином, терміни продовжили.

Яким буде наступний етап облаштування?

Після того, як завершать ремонт і розгорнуть комп’ютерну мережу, у просторі мають з’явитися меблі. Ми зустрінемось з ініціативною групою студентів для обговорення проєкту. Студенти вже зробили зонування й сформулювали своє бачення того, як має виглядати цей коворкінг. Залишається лише зробити замовлення й виготовити меблі.

Чи можете спрогнозувати, коли вдасться запустити коворкінг?

Зважаючи на стан виконаних робіт і те, що залишилося доопрацювати, планувати відкриття центру можна було б на початок нового навчального року. Однак теперішня ситуація вносить свої корективи.

Андрій Андрухів