Подарунок для студентів ІЕСК від Hager: концерн передав Львівській політехніці лабораторний стенд

Ірина Шутка, тижневик «Аудиторія»
концерт Hager передав вишу лабораторний стенд

Що може захопити і заохотити студента вчитися більше, ніж можливість працювати з якісним сучасним обладнанням? Тепер студенти Інституту енергетики та систем керування Політехніки вдосконалюватимуть свої навички на сертифікованому устаткуванні від Hager Group: минулого тижня концерн передав вишу лабораторний стенд.

Відомий у світі концерт Hager уже понад 60 років працює у сфері електротехнічних продуктів і рішень у галузі розподілу електроенергії, електроустановочних пристроїв, кабельних систем тощо. Олександр Розлуцький, регіональний менеджер Hager в Україні (в західному регіоні), розповів про обладнання, з яким майбутні фахівці працюватимуть на лабораторних заняттях:

– На стенді представлено 4 модулі із обладнанням. Перший – «Модуль живлення»: розподільчий щиток, диференційні автоматичні вимикачі й автоматичні вимикачі. Модуль № 2 – «Захист та комутація електричних двигунів»: студенти зможуть вивчати, як працює автоматичний вимикач захисту двигуна, реле контролю фаз, реле контролю струму. Модуль № 3 – «Низьковольтні розподільні мережі»: тут показано, яким чином працюють імпульсні, сутінкове реле, можна використовувати диференційний автоматичний вимикач чи автоматичний вимикач плюс ПЗВ (тобто пристрій захисного відімкнення), реле контролю напруги, таймери і різне комутаційне обладнання. Останній блок – «Силові автоматичні вимикачі»: до автоматичного вимикача під’єднаний мотор-привід, який дозволяє дистанційно керувати даним автовимикачем. У кожен із силових автоматичних вимикачів вбудований незалежний розчіплювач і розчіплювач мінімальної напруги, тобто якщо зімітувати обрив фази або мінімальну напругу – автомат спрацює. Також ми надали каталоги, інформаційні матеріали, буклети, невеличкі сувеніри від нашої марки. Кілька років тому я відвідував університет, і був здивований, що багато сусідів, наших конкурентів, мають тут обладнані лабораторії, тепер і наш стенд є. Орієнтована сума обладнання – 100 тис. грн. Воно передано за сприяння Hager Group в особі гендиректора дочірнього підприємства концерну в Україні Юрія Косенка. Сподіваємось, обладнання і робитиме славу нашій марці, і стане в нагоді Політехніці. Ми зацікавлені у такій співпраці, бо розуміємо, що студенти – це наше майбутнє: коли студент працює на якісному обладнанні, у нього підсвідомо формується відчуття надійності, якості, що зберігається і після закінчення вишу, вже на роботі.

За словами директора ІЕСК Андрія Лозинського, практикуватись на новому обладнанні будуть другокурсники, які вивчають електричні апарати. Розвиток лабораторної бази ІЕСК – це, зокрема, й заслуга доцента Михайла Хая та інженера кафедри ЕМА Мирона Бурштинського.

концерт Hager передав вишу лабораторний стенд концерт Hager передав вишу лабораторний стенд концерт Hager передав вишу лабораторний стенд концерт Hager передав вишу лабораторний стенд концерт Hager передав вишу лабораторний стенд