Конкурсний відбір на додаткові грантові можливості Нідерландської дослідницької ради для українських учених

Національний фонд досліджень України
Заставка до матеріалу

Національний фонд досліджень України та Нідерландська дослідницька рада (NWO) уклали протокол до Меморандуму про взаєморозуміння і домовилися про співпрацю та об’єднання зусиль. Вчені в Україні матимуть можливість співпрацювати з науковцями Королівства Нідерландів і таким чином продовжувати свою наукову кар’єру в складних умовах, взявши участь у конкурсі «Конкурсний відбір на додаткові грантові можливості NWO для українських вчених: Партнерська ініціатива NWO-НФДУ» 2023 року.

Метою партнерської ініціативи є стимулювання онлайн-участі кваліфікованих дослідників з України у поточних проєктах NWO та розширення їхньої професійної мережі в нідерландській дослідницькій спільноті. Керівники наукових проєктів, які вже фінансуються NWO (або отримають фінансування NWO найближчим часом), матимуть тимчасову можливість залучити до виконання частини проєкту дослідника з університету / наукової установи в Україні.

Нідерландські керівники проєктів можуть подавати заявки на фінансування для оплати залучення одного дослідника з України на період від 6 до 24 місяців плюс матеріальні витрати. Загальний бюджет цієї ініціативи для українських виконавців становить 250 000 євро. Максимальний бюджет одного гранту для українського виконавця становить максимум 25 000 євро. Одна українська установа може розраховувати максимум на один грант у межах цієї ініціативи.

Заявки може подати виключно нідерландський керівник проєкту тільки через систему онлайн-заявок ISAAC.

Докладніше – на сайті Національного фонду досліджень України.