Конкурс «Європейська ніч дослідників і дослідники в школах 2024–2025» від програми Horizon Europe

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до конкурсу

Проєктний офіс Львівської політехніки пропонує науковцям Університету звернути увагу на конкурс European Researchers’ Night and Researchers at Schools 2024–2025 у межах програми Horizon Europe.

Європейська комісія також дуже заохочує залучення дослідників, яких фінансовано Horizon Europe або попередніми рамковими програмами, зокрема діями Марії Склодовської-Кюрі.

Пропозиції мають стосуватися організації Європейської ночі дослідників та реалізації ініціативи «Дослідники у школах».

  • Європейська ніч дослідників орієнтована на широку громадськість, звертаючись і залучаючи людей незалежно від рівня їхньої наукової підготовки, приділяючи особливу увагу молоді та їхнім сім’ям, учням і студентам, а особливо тим, хто не має легкого доступу, тому вони менш схильні брати участь у сферах STEAM (наука, технології, інженерія, мистецтво та математика) або дослідницькій діяльності.
  • Ініціатива «Дослідники в школах» залучає дослідників до шкіл та інших педагогічних і освітніх центрів для взаємодії з учнями щодо суспільних проблем і ключової ролі досліджень у їхньому розв’язанні. Так учні також безпосередньо дізнаються про дослідницькі проєкти й ініціативи, пов’язані з основними пріоритетами ЄС.

Крайній термін подання заявок – 25 жовтня 2023 року.

Докладніше – на сторінці Проєктного офісу Львівської політехніки у соцмережі Фейсбук.