Конкурс щодо спеціалізованих освітніх програм у ключових сферах компетенцій у межах програми Digital Europe

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до конкурсу

Проєктний офіс Львівської політехніки інформує науковців Університету про відкриття конкурсу «Спеціалізовані освітні програми в ключових сферах компетенцій – розширений аналіз цифрових навичок» у межах програми Європейського Союзу «Цифрова Європа».

Метою цього конкурсу є підтримка досконалості закладів вищої освіти, що робить їх світовими лідерами у підготовці цифрових спеціалістів майбутнього, а також підвищення потенціалу освітніх пропозицій у сфері передових цифрових навичок. Це має призвести до розвитку динамічних цифрових освітніх екосистем, де заклади вищої освіти, а також інноваційні партнери з промисловості та наукових досліджень працюють разом, щоб залучити й утримати найкращих талантів у всьому світі.

Діяльність за цим конкурсом дасть змогу зрозуміти зміну потреб у просунутих цифрових навичках у ЄС за допомогою збору даних щодо наявних пропозицій освіти й навчання у сфері передових цифрових навичок і того, наскільки поточні пропозиції освіти й навчання відповідають потребам поточного і майбутнього ринку праці. Пропозиція, обрана для фінансування, повинна буде продемонструвати такі результати.

  • Було зібрано, проаналізовано й опубліковано інформацію, базовану на кабінетних дослідженнях та опитуваннях консорціумів Програми «Цифрова Європа» Strategic Objective 4 – Advanced Digital Skills (далі DIGITAL-SO4) щодо потреб у навичках, галузевих потреб, наявних освітніх програм і прогалин у навчанні у сфері передових цифрових навичок.
  • Рекомендації щодо пріоритетних цифрових сфер і конкретних секторів для майбутніх робочих програм фінансування Програми «Цифрова Європа» у сфері передових цифрових навичок подають Європейській Комісії на щорічній основі.
  • Було завершено й опубліковано аналіз нагороджених проєктів у рамках конкурсів DIGITAL-SO4, що висвітлюють добрі приклади й формулюють пропозиції щодо подальшого заохочення розробки чудових освітніх програм і навчання в цифрових сферах і конкретних секторах.
  • Було надано підтримку різним консорціумам та їхнім членам, які отримали нагороди в контексті конкурсів DIGITAL-SO4, з метою максимізації обміну й розширення масштабів успішної діяльності.
  • Проведено діяльність із просування та розповсюдження, пов’язану з можливостями навчання, доступними завдяки заходам DIGITAL-SO4.
  • Проведено й опубліковано аналізи та опитування щодо показників Програми «Цифрова Європа».

Загальний бюджет – 2 000 000 €.

Крайній термін подання заявок – 21 березня 2024 року.

Докладніше про конкурс

Приєднані файли