Конкурс Next generation of renewable energy technologies у межах програми «Горизонт Європа»

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Проєктний офіс Львівської політехніки пропонує науковцям Університету звернути увагу на конкурс Next generation of renewable energy technologies «Конкурс» у межах програми Horizon Europe.

Цей конкурс стосуватиметься розробок технологій з високим ризиком / високим прибутком для технологій відновлюваної енергії, що змінюють правила гри. Це може охоплювати розроблення каталізаторів, створення спеціалізованих систем зберігання відновлюваної енергії, інтеграцію технологій відновлюваної енергії в єдину систему виробництва енергії, системи опалення та охолодження, системи виробництва палива, хімічні процеси, керовані сонячною енергією, гібридні рішення для виробництва електроенергії між різними джерелами відновлюваної енергії, пряме використання відновлюваних джерел енергії.

Очікують, що результати проєкту сприятимуть досягненню таких результатів.

  1. Доступні проривні та кардинальні технології відновлюваної енергії, що дають змогу швидше перейти до економіки ЄС із нульовими викидами парникових газів до 2050 року.
  2. Знання та наукові докази технологічної здійсненності концепції, включаючи екологічні, соціальні й економічні переваги для внеску в стратегію досліджень та інновацій і прогноз політики.
  3. Створення міцної довгострокової надійної європейської інноваційної бази.

Загальний бюджет – 27 000 000 €.

Дедлайн – 16 січня 2024 року.

Докладніше про конкурс