У Львівській політехніці завершився конкурс «Найкращий молодий вчений року»

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Львівська політехніка
Визначено переможців Конкурсу «Найкращий молодий вчений року» Львівської політехніки за результатами 2019 року в 10 номінаціях. Цього разу конкурс відбувся в умовах карантину дистанційно. До фінального етапу долучилися 22 молоді науковці з 12 інститутів

Цього разу щорічний конкурс організували в умовах карантину дистанційно. Після дворічної перерви (через потребу напрацювання нового Положення) цьогоріч він відбувся знову. Як наголошує очільник НДЧ Роман Небесний, оновлене Положення враховує специфіку структури інститутів. Також у цьому документі актуалізовано критерії оцінювання та їхню вагомість – тепер найвище оцінюють публікації у наукових журналах світового рівня, а також участь молодих науковців у виконанні науково-дослідних робіт.

Карантинні обмеження внесли корективи. Конкурс довелося завершувати у режимі онлайн. Для забезпечення максимальної прозорості процедури всі документи були розміщені на web-ресурсах, а доступ до них отримали всі конкурсанти.

Голова студентського наукового товариства університету Іван Тимчук зазначає:

– До фінального етапу конкурсу долучилися 22 молодих науковців із 12 інститутів. Учасники конкурсу – аспіранти й кандидати наук віком до 35 років і докторанти й доктори наук до 40 років. Їхнім основним місцем роботи чи навчання має бути Львівська політехніка. Також треба мати опубліковані статті у журналах, що індексуються у наукометричних базах даних Scopus та Web of Science і мати індекс Гірша не менше одиниці. Це основні мінімальні вимоги до участі. Кожна складова здобутків учасника (публікаційна активність, ґрантова діяльність тощо) має певну шкалу оцінювання.

Переможці отримали відзнаки «Найкращий молодий науковець», а також будуть нагороджені преміями.

– Молодому науковцеві важлива передусім престижність та активність. Саме цей конкурс дає такі можливості. Кожному важливе визнання його результатів, здобутків, розуміння того, що його напрацювання важливі, – вважає Іван Тимчук.

А Роман Небесний додає:

– Для багатьох молодих науковців це був перший досвід участі у конкурсних проєктах. Такі конкурси надихають, дозволяють повірити у себе, перейнятися духом конкурентної боротьби, жаги до перемоги. Звісно ж, цей конкурс належить до перших професійних кроків молодих науковців, але маленька перемога тут може стати квитком у велике наукове життя у майбутньому.

Переможці Конкурсу в окремих номінаціях

  • Архітектура та будівництво – к.т.н., докторант кафедри автомобільних доріг та мостів Бліхарський Ярослав Зіновійович (Інститут будівництва та інженерних систем).
  • Інформаційні науки, телекомунікації – к.т.н., асистент кафедри інформаційних технологій видавничої справи Ізонін Іван Вікторович (Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій).
  • Електроніка та комп’ютерна техніка – к.т.н., докторант кафедри електронних приладів Іванюк Христина Богданівна (Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки).
  • Науки про Землю та сталий розвиток – к.т.н., cтарший викладач кафедри цивільної безпеки Литвиняк Оксана Ярославівна (Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола).
  • Інженерія та автоматика – аспірант кафедри електро-мехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем Боровець Тарас Васильович (Інститут енергетики та систем керування).
  • Математика, фізика та хімія – к.ф.-м.н., старший науковий співробітник, ДБ/Варізон при кафедрі загальної фізики Кашуба Андрій Іванович (Інститут прикладної математики та фундаментальних наук).
  • Матеріалознавство – молодший науковий співробітник, ДБ/Анод при кафедрі хімії і технології неорганічних речовин Шепіда Мар’яна Володимирівна (Інститут хімії та хімічних технологій).
  • Гуманітарні науки: історія, філософія, право, соціологія, соціальна робота, політологія – к.і.н., доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Вовк Наталія Степанівна (Інститут гуманітарних та соціальних наук).
  • Суспільні науки: економіка та менеджмент – асистент кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Дзюрах Юрій Михайлович (Інститут адміністрування та післядипломної освіти).
  • Гуманітарні науки: мовознавство, культурологія, мистецтвознавство і дизайн – к.т.н., доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Федушко Соломія Степанівна (Інститут гуманітарних та соціальних наук).
Приєднані файли