Конкурс на здобуття іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

13 вересня 2022 року розпочато конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні. Відповідне рішення затверджено наказом Міністерства освіти і науки України.

Щороку до Дня Гідності та Свободи призначають 25 стипендій терміном на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленому на початок року. Виплата стипендій розпочинається з 1 січня наступного року після року, в якому проходить Конкурс на її здобуття.

Стипендії визначено за номінаціями:

  • імені Дмитра Максимова;
  • імені Назарія Войтовича;
  • імені Романа Гурика;
  • імені Устима Голоднюка;
  • імені Юрія Поправки.

Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, в якому працює (за яким навчається) претендент (не менше трьох із перерахованих форм: монографії, наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus (Index Copernicus для гуманітарного та соціоекономічного напрямів), наукові доповіді, охоронні документи на об’єкти інтелектуальної власності, науково-методичні документи, звіти).

Особливе значення під час визначення переможців Конкурсу має активна громадянська позиція щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

Приймання документів триватиме до 13 жовтня 2022 року.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.