Конкурс на Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2022 рік поновлено

Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України
Верховна Рада України

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України у нашій державі було введено воєнний стан. Багато наукових та освітніх установ постраждали від агресії й вимушені були перейти на особливий режим роботи. Через це фактично було зупинено проведення конкурсів Верховної Ради України в галузях освіти і науки.

Відповідно до оголошеного Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій конкурсу на Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2022 рік термін подання документів від установ спливав 1 березня 2022 року. Комітет уже отримав від окремих відомств та організацій подання на Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2022 рік, проте через початок війни, ускладнення логістики, зупинку роботи деяких поштових відділень не всі молоді вчені та установи встигли оформити і зробити відповідне подання.

Наразі роботу науковців, крім тих, що перебувають на окупованій території та лінії зіткнення, практично відновлено. З метою підтримки молодих учених у складних умовах війни Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій своїм Рішенням від 15 червня 2022 року відновив організацію і проведення конкурсів.

Відповідно до п.3 зазначеного Рішення Комітет вирішив поновити терміни подачі документів відповідно до Постанови Верховної Ради України від 05.02.2019 № 2675-VIII «Про Премію Верховної Ради України молодим ученим» на Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2022 рік. Зокрема, наукові установи та організації, заклади вищої освіти, підприємства за рішенням Вчених рад подають необхідні для присудження Премії за поточний рік документи до 30 червня 2022 року включно.

Докладніше – на сторінці Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України у соцмережі Фейсбук.