Конкурс «ІТ-Еврика! Україна» сприяє підвищенню інноваційного та підприємницького потенціалу студентів

За матеріалами Національного Еразмус+ офісу в Україні
Герб Львівської політехніки

В рамках Проекту ЕС Tempus «Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів» (530576-TEMPUS-1-2012-1-SE-TEMPUS-SMHES) проходить другий конкурс для студентів українських вищих навчальних закладів. Співорганізаторами та партнерами конкурсу є європейські та українські університети й ІТ-компанії, Міністерство освіти та науки України.

Проведення Конкурсу спрямоване на виявлення інноваційних стартапів у сфері ІТ, популяризацію та інтенсифікацію інноваційної та підприємницької діяльності студентів, а також розбудову системної взаємодії між українськими студентами, науковцями та фахівцями в галузі ІТ, задля поглиблення їх творчого потенціалу, відчуття спільноти у створенні нових проектів.

Голова організаційного комітету конкурсу – Юрій Ярославович Бобало (ректор Національного університету «Львівська політехніка», д.т.н., проф.).

Заступники голови: Дмитро Васильович Федасюк (проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехніка», д.т.н., проф.); Віталій Степанович Яковина (завідувач кафедри програмного забезпечення, к.ф.-м.н., доц., Національний університет «Львівська політехніка»).

На конкурс було подано 205 проектів з 15 університетів. У фінал експерти відібрали 10 кращих проектів. До числа фіналістів увійшли команди Вінницького національного технічного університету, Харківського національного університету радіоелектроніки, Національного університету «Львівська політехніка», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Чорноморського державного університету імені Петра Могили.

Фінальні презентації проектів та визначення переможців Конкурсу відбудуться 20 травня 2016 року в Національному університеті «Львівська політехніка».