Конкурсний відбір проєктів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, виконання яких розпочнеться з 2020 року за рахунок загального фонду державного бюджету

Галина Лазько
Герб Львівської політехніки

З 15 липня 2019 року розпочався конкурсний відбір проєктів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, що виконуватимуться за рахунок коштів державного бюджету, починаючи з 2020 року (наказ МОН України № 932 від 04.07.2019).

Тематика наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок:

  1. Нові технології транспортування, перетворення та зберігання енергії: впровадження енергоефективних, ресурсозбережувальних технологій; освоєння альтернативних джерел енергії; безпечна, чиста й ефективна енергетика.
  2. Нові технології розвитку: транспортної системи, у тому числі розумний, зелений та інтегрований транспорт; ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування; озброєння та військової техніки; дослідження з найбільш важливих проблем ядерної фізики, радіофізики та астрономії.
  3. Нові технології виробництва матеріалів, їх оброблення, з’єднання, контролю якості;матеріалознавство; наноматеріали та нанотехнології.
  4. Нові технології екологічно чистого виробництва та будівництва, охорони навколишнього природного середовища, видобутку та переробки корисних копалин; хімічні процеси та речовини в екології; раціональне природокористування.
  5. Технічне і технологічне оновлення та розвиток агропромислового комплексу; органічне виробництво і продовольча безпека.
  6. Економічні перетворення; демографічні зміни та благополуччя суспільства.
  7. Актуальні проблеми педагогіки, психології та соціології; інтеграція до європейського науково-освітнього простору; соціально-психологічна реабілітація військовослужбовців з місць військових конфліктів, сімей поранених і загиблих; підтримка обдарованої молоді та формування у дітей сучасного світогляду, моральної і громадської позиції.
  8. Правові, філософські, історичні та політологічні аспекти державотворення; захист свободи і національної безпеки України та її громадян на шляху євроінтеграції.
  9. Актуальні проблеми українознавства, літературознавства, мистецтвознавства, мовознавства та соціальні комунікації.
  10. Розробка й впровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, фармацевтики, профілактики та лікування захворювань; біотехнології.
  11. Розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніки.

Наказ на проведення першого етапу конкурсного відбору у Львівській політехніці подано у приєднаному файлі.

Приєднані файли