Компанія GlobalLogic співпрацює з Львівською політехнікою у межах спільних освітніх програм та ініціатив

За матеріалами сайту Pingvin Pro
Скріншот з відеозапису

Попри онлайн-навчання, освіта та наука в Україні продовжують розвиватися, зокрема завдяки тому, що їх підтримують IT-компанії. Вони інвестують у співпрацю з університетами та у розвиток студентів як майбутніх технічних фахівців.

Наприклад, GlobalLogic співпрацює з 24 українськими університетами та планує збільшувати кількість партнерств уже найближчим часом. Тривала та системна співпраця ініціативи GlobalLogic Education з університетами допомагає розвивати вітчизняну ІТ-освіту та посилювати вплив на розвиток інновацій у світі. У рамках такої співпраці було відкрито 4 навчально-практичні лабораторії в Києві, Львові та Харкові. Деякі з лабораторій продовжують працювати навіть попри війну.

Компанія GlobalLogic створила 6 спільних освітніх програм та грантових ініціатив, як для викладачів, так і для студентів. Так, в межах однієї з таких програм викладачі Національного університету «Львівська політехніка» розробили серію відеоматеріалів для здобуття студентами додаткових навичок у напрямі програмування мікроконтролерів та їхньої взаємодії із сенсорами різних типів. З фонду проєкту придбали обладнання для створення відеоконтенту, який наразі знімають у спеціалізованій лабораторії Університету.
 

У межах іншого проєкту для студентів-першокурсників було створено факультатив з використанням технологій доповненої реальності. Понад 100 студентів І курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» створили WebAR-буклети про історію механічних обчислювальних пристроїв.

Докладніше – на сайті Pingvin Pro.