Команда з ІХХТ перемогла у Національному конкурсі з біомімікрії і візьме участь у міжнародному

Інститут хімії та хімічних технологій
Заставка конкурсу

Програма розвитку ООН в Україні, Інститут біомімікрії (США) та партнери провели в Україні національний конкурс із пошуку ідей, натхненних природними системами і організмами, що розв’язують проблему відходів.

Це відбірковий тур до міжнародного конкурсу Biomimicry Global Design Challenge. Три обрані команди отримають наставництво та підтримку від Лабораторії інноваційного розвитку ПРООН в Україні та її партнерів у підготовці проєкту та поданні його до Міжнародного конкурсу з біомімікрії.

1 червня 2021 року відбувся публічний захист робіт (онлайн) та оголошення переможців Національного конкурсу. Команда науковців кафедри органічної хімії Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки, яку представляла наукова співробітниця Наталія Фігурка, стала одним з трьох переможців і представлятиме Україну на Міжнародному конкурсі Biomimicry Global Design Challenge, який відбудеться у США.

Трійка переможців Національного конкурсу з біомімікрії візьме участь у бізнес-інкубаторі, а також матиме можливість масштабувати свій винахід і знайти міжнародних партнерів у мережі 60 офісів Лабораторій інноваційного розвитку ПРООН.

Тема проєкту Фото команди