Команда проєкту HEI DISCO з Львівської політехніки взяла участь у DISCO Innovation Lab у Швейцарії

Науково дослідна частина Львівської політехніки
Фото із заходу

Команда проєкту HEI DISCO з Національного університету «Львівська політехніка» взяла участь у заході DISCO Innovation Lab, що відбувся у Люцерні, Швейцарія. На триденному воркшопі усіх партнерів проєкту наш університет був представлений Оленою Позняковою, Назаром Подольчаком, Олегом Соколом та Романом Небесним.

До заходу також долучилися партнери з Краківського економічного університету, Університету прикладних наук і мистецтв міста Люцерна, Європейського центру для жінок і технологій (ECWT) при Люцернській школі бізнесу, Люцернської школи інженерії та архітектури і стартап-агенції SmartUp університету.

Під час зустрічі колеги зі Швейцарії поділилися своїм досвідом у сфері передавання знань та інновацій (KIT), програм інновацій та підприємництва (Smart-up), інноваційних навчальних програм. Учасникам було показано використання Центру біотехнологічної космічної підтримки (для Міжнародної космічної станції МКС) для викладання природничих предметів учням і студентам. Крім того, учасники мали нагоду відвідати Швейцарський інноваційний парк і побачити сучасні розробки установи.

Кожен із партнерів презентував успішні кейси свого закладу, ділився ідеями щодо перспектив розвитку спільного проєкту й мав можливість брати участь у дискусії щодо майбутніх кооперацій, спільних навчань та сприянню поширення підприємництва й інновацій серед студентства та неакадемічного середовища.

Національний університет «Львівська політехніка» входить до складу консорціуму організацій-партнерів проєкту DISCO (Developing Innovative Sustainable Cooperation Opportunities), фінансованого Європейським інститутом інновацій і технологій та спрямованого на посилення інноваційного потенціалу закладів вищої освіти через спільне навчання та співпрацю.

Проєкт має на меті сприяти розвитку інноваційних і підприємницьких навичок через навчання студентів, консультаційну та менторську підтримку стартапів і компаній, що швидко розвиваються, а також структуровану розбудову інноваційного потенціалу серед працівників організацій країн-учасниць.

У Національному університеті «Львівська політехніка» проєкт реалізовують на базі Tech StartUp School. Координатором від Університету є Назар Подольчак, керівник стартап-школи Львівської політехніки.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу