Команда кафедри ЗІ стала фіналісткою Національного конкурсу «Відновлення через соціальне підприємництво»

Кафедра захисту інформації Львівської політехніки
Переможці конкурсу

22 червня 2024 року відбувся відбір у фінал Національного конкурсу проєкту «Відновлення через соціальне підприємництво», організований громадською організацією Junior Achievement Ukraine. Ще на початку червня в онлайн-півфіналі було обрано 31 команду для фіналу з різних регіонів України, зокрема команду кафедри захисту інформації Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету Львівська політехніка «Кібербезпека/Catalyst». Із проєктом BookLoop вона стала одним із переможців півфіналу конкурсу.

22 червня команди з 24 навчальних закладів 10 областей та міста Києва змагались за вихід у Startup Pre-Accelerator від Junior Achievement Ukraine. Подія відбулась у стінах головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який став співорганізатором заходу. Учасники презентували ідеї та проєкти, які розв’язують нагальні соціальні, культурні та екологічні проблеми.

Команда «Кібербезпека/Catalyst» кафедри захисту інформації Львівської політехніки розробляє мобільний застосунок для продажу та обміну вживаних книг. До її складу входять педагог Галина Рачинська і студенти Андрій Дробенчук, Марта Король, Катерина Михайлишин та Віктор Місюн.

Кожна команда мала презентували свій проєкт, провівши пітч тривалістю 3 хвилини, після чого відповідала на запитання суддів. За результатами цих презентацій команда нашого університету ввійшла до числа 18 найкращих команд, які увійшли до преакселераційної програми. Впродовж року кожна з команд запустить власне соціальне підприємство за підтримки бізнес-координаторів та менторів. Учасники програми пройдуть поглиблене навчання з підприємництва та презентують свої бізнес-проєкти інвесторам для отримання подальшого фінансування й виходу на ринок.

Ініціатива працює за підтримки Європейського Союзу, Міністерства закордонних справ Литви та інших партнерських організацій. Проєкт EU4Youth «Відновлення через соціальне підприємництво» має на меті надати більш ніж двом тисячам молодих людей в Україні, Молдові та Грузії інструменти, необхідні для стимулювання впливу на суспільство та економічні перетворення всередині своїх націй. Це дворічний проєкт, який триватиме із серпня 2023 року по липень 2025 року і приділятиме особливу увагу соціальному підприємництву та створенню сприятливої екосистеми для його розвитку.

Переможці конкурсу Переможці конкурсу Переможці конкурсу