«Многая літа, пані професорко!»: колишній викладач кафедри загальної хімії Марія Ганіткевич відзначила 90-річчя

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора

28 січня професорка кафедри загальної хімії Марія Ганіткевич, людина, котра присвятила Політехніці сорок один рік свого життя, відзначила 90-річчя.

З цієї нагоди 30 січня ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, подякувавши за сумлінну багаторічну працю, активну участь у громадському житті університету та плідну науково-педагогічну діяльність, нагородив ювілярку пам’ятним подарунком – годинником.

Свою наукову діяльність Марія Йосипівна присвятила синтезові біологічно активних речовин. Серед 276 синтезованих нових продуктів є речовини з антимікробною активністю, стимулятори росту рослин тощо. Професорка також зробила вагомий внесок у формування та внормування української науково-технічної термінології у вигляді трьох словників та тридцяти праць у цій сфері. У доробку Марії Ганіткевич – понад 90 наукових праць та шість свідоцтв на авторські винаходи.

2004 року професорка пішла на пенсію, та Політехніка не забуває своїх працівників.

Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора Марія Ганіткевич отримала подяку від ректора