Коломийський політехнічний коледж Університету повністю виконав державне замовлення з прийому студентів

За матеріалами сайту «Дзеркало Медіа»
Коломийський політехнічний коледж

З вереснем у Коломиї починається жвавіше життя, вулиці та сквери заполоняють студенти. Місто сміливо можна віднести до студентських, адже тут налічується аж дев’ять вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

Один із них – Коломийський політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка». Про ситуацію у закладі розповідає директор Андрій Ляшеник:

– Прийняли 222 студентів. Найпопулярнішими спеціальностями залишились «інженерія програмного забезпечення» й «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Зріс інтерес до економічного напряму та спеціальностей легкої промисловості. Державне замовлення виконано в повному обсязі (196 державних місць), а також набрано 26 студентів на контракт.

Керівник навчального закладу розповів також про Німецько-український освітній центр, який є результатом угоди про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» і Торгово-промисловою палатою Ерфурта. Його мета – дати можливість студентам одночасно з українським дипломом отримувати німецький.

Ця можливість уже є доступною і для представників Коломийського політехнічного коледжу. Студенти двох спеціальностей поглиблено вивчають німецьку мову, мають змогу проходити практику і стажування у Німеччині. Всі фінансові витрати оплачує німецька сторона. Угода була підписана 1 лютого 2018 року, відповідно студенти уже півроку навчаються за цією програмою. Залишившись у Німеччині, такі випускники будуть отримувати заробітну плату не менше 2400 євро на місяць.
 

Докладніше: Сайт «Дзеркало Медіа»