Колектив МІОКу зустрівся з Маріанною Сороневич, головною редакторкою видання «Українська газета в Італії»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою
колектив МІОКу зустрівся з Маріанною Сороневич

11 серпня 2023 року колектив МІОКу зустрівся з Маріанною Сороневич, відомою українською журналісткою і перекладачкою з Італії, громадською діячкою, головною редакторкою видання «Українська газета в Італії», випускницею Львівської політехніки.

Маріанна Сороневич – багаторічна подруга МІОКу в Італії. Кероване нею видання – один з інформаційних партнерів Інституту. У рамках свого візиту до Львова, пані Маріанна зустрілась із колективом Інституту, щоб обговорити сучасні та майбутні напрями співпраці.

Від початку повномасштабного російського вторгнення, Маріанна Сороневич активно працює з українськими вимушеними біженцями у рамках різних соціологічних проєктів Європейського Союзу. З перших місяців війни в Україні вона активно долучалася до роботи державних італійських ЗМІ для поширення правди про війну в Україні та розвінчування для італійських медіа та їх численної аудиторії у цій країні пропагандистських міфів, які росіяни поширюють про Україну й українців.

Разом із пані Маріанною обговорили варіанти співпраці, зокрема у рамках наших соціологічних проєктів досліджень українських спільнот за кордоном; розповіли про актуальні події, як-от старт подкасту «Діаспора. Культура» та Літню школу україністики «Крок до України»; познайомили з нашими посібниками. Плекаємо надію на плідну співпрацю.