Колектив МІОК Львівської політехніки зустрівся із заступником Президента Світового Конґресу Українців Петром Штиком

МІОК Львівської політехніки
на зустрічі з Петром Штиком

7 червня 2017 року відбулася зустріч працівників Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Петром Штиком, заступником Президента Світового Конґресу Українців, Головою Світової комісії людських і громадянських прав СКУ.

Візит Петра Штика до МІОКу відбувся у рамках планової поїздки до Львова та підготовки до проведення заходів з нагоди 50-ліття Світового Конґресу Українців в Україні.

На зустрічі було обговорено різні аспекти співпраці СКУ та МІОКу, зокрема підготовку Міжнародної конференції «СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст», яка відбудеться 28 серпня 2017 року у Львівській політехніці, та комплексу заходів «Дні української діаспори» у Львові, приурочених до 50-ліття СКУ, проведення яких заплановано на 27–29 серпня 2017 року.

Петро Штик розповів про діяльність СКУ у напрямі захисту людських і громадянських прав українців у світі, зокрема на території Російської Федерації, та ефективну співпрацю СКУ з міжнародними правозахисними організаціями.

Ірина Ключковська, директор МІОК, відзначила важливість внеску Світового Конґресу Українців у підтримку України та українців у всьому світі в умовах агресії та гібридної війни, розв’язаної Росією.

Учасники зустрічі обговорили подальші плани співпраці, зокрема організацію круглого столу за участю Петра Штика та студентів Львівської політехніки і вишів Львова.

на зустрічі з Петром Штиком на зустрічі з Петром Штиком на зустрічі з Петром Штиком