Колектив МІОК Львівської політехніки зустрівся із представниками Світового Конґресу Українців

МІОК Львівської політехніки
зустріч працівників МІОК з Іриною Мицак

29 березня 2017 року в рамках підготовки комплексу урочистих заходів до відзначення 50-ліття Світового Конґресу Українців (СКУ), які пройдуть у серпні 2017 року в м. Львові, відбулася зустріч працівників Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Іриною Мицак – головою Світової комісії з відзначення 50-ліття заснування СКУ – та Сергієм Касянчуком – директором Представництва СКУ в Україні.

На цій зустрічі детально обговорили організаційні питання європейської конференції «СКУ: 50 років та далі. Європейський контекст», яка є складовою великої програми відзначення ювілейної дати СКУ. Конференція відбудеться у Львові. Загальною її метою є представити здобутки СКУ в минулому та виробити дорожню карту для майбутньої діяльності. Головним акцентом роботи конференції буде представити візію майбутньої діяльності українських громад Європи. Серії таких конференцій відбудуться ще й в таких містах: Буенос-Айрес, Брюссель, Нью-Йорк, Торонто.

Спільний проект МІОКу та СКУ триває у рамках підписаного у жовтні 2016 року Меморандуму про співпрацю. Інститутом було започатковано низку проектів з нагоди відзначення 50-ліття СКУ, а саме:

  • «Цитати про значення та діяльність СКВУ та СКУ», метою якого є ознайомлення широкого кола осіб з найбільшою українською громадською структурою (СКУ);
  • «Молодь про Світовий Конґрес Українців», який 29 березня було представлено для широкого кола громадськості та студентства;
  • мандрівна виставка «СКУ: вчора, сьогодні, завтра».
зустріч працівників МІОК з Іриною Мицак зустріч працівників МІОК з Іриною Мицак зустріч працівників МІОК з Іриною Мицак