Книжкова новинка від викладачів катедри української мови та Автомобільно-дорожнього коледжу Львівської політехніки

Катедра української мови Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Старший викладач катедри української мови Львівської політехніки Ірина Шмілик та викладач української мови та літератури Відокремленого структурного підрозділу «Автомобільно-дорожнього фахового коледжу» Університету Марія Чорній підготували й видали посібник «Хрестоматія з української літератури. Тематичні тестові завдання для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання». – Львів: Видавництво «Левада», 2021. – 333 с.

Хрестоматія містить скорочені тексти художніх прозових творів і повні тексти поезій, які передбачено програмою зовнішнього незалежного оцінювання з української літератури. Подано основний біографічний матеріал про письменників, а також доцільний аналіз художнього твору. Виділено важливі цитати, описи персонажів, ключові слова, власні назви та художні засоби. Після кожного художнього твору подано тематичні тестові завдання, які допоможуть учням поглиблено опанувати й практично засвоїти програмний матеріал. У кінці посібника є додатки для узагальнення вивченого.

Видання призначено для якісної підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української літератури випускників середніх шкіл і вступників до Національного університету «Львівська політехніка», а також для вчителів під час проведення навчальних занять і тематичних контрольних робіт.