Книжкова новинка для студентів спеціальності «Автомобільний транспорт»

Кафедра автомобільного транспорту Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

Переорієнтування закладів вищої освіти на поглиблену самостійну позааудиторну роботу студентів потребує створення якісного навчально-методичного забезпечення освітнього процесу.

У травні 2022 року вийшов з друку перший підручник з навчальної дисципліни «Силові агрегати автомобілів» (автори – викладачі кафедри автомобільного транспорту Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки професор Богдан Кіндрацький, доценти Степан Нємий та Олег Сороківський), призначений для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти, які навчаються за спеціальністю «Автомобільний транспорт». Теоретичні положення в підручнику наведено у доступній формі та проілюстровано прикладами. Подання термінів, прийоми введення їх до тексту та використання засобів наочності спрямовані на те, щоб допомогти студенту найповніше опанувати знання про види і характеристики силових агрегатів та їхній вплив на експлуатаційні властивості транспортного засобу. Для надання системного характеру отримання знань і набуття навичок основні теоретичні положення проілюстровані прикладами розрахунку та вибору складових силового агрегату, їхнього випробування, аналізу експлуатаційних режимів.

Підручник написаний на високому науково-методичному рівні, у доступній формі, зі збереженням тісних міжпредметних зв’язків, тому однозначно зацікавить не лише студентів, а й викладачів закладів освіти та практиків, зокрема фахівців автотранспортних підприємств, станцій технічного обслуговування автомобілів і автосервісу.

Варто також зазначити, що викладачі кафедри автомобільного транспорту постійно оновлюють різні види навчально-методичного забезпечення навчальних дисциплін. В останні роки звернуто увагу на підготовку і видання навчальної літератури, яка повністю відповідала б сучасним вимогам і програмним цілям підготовки фахівців з автомобільного транспорту.

Особливою популярністю у студентів спеціальності «Автомобільний транспорт» користуються навчальні посібники: «Автомобільний транспорт. Теорія і практика наукових досліджень» (автор І.В. Дмитрів), «Основи технічного сервісу транспортних засобів» (автори Є.Ю. Форнальчик, Р.Я. Качмар), «Мехатроніка автомобілів» (автор Б.І. Кіндрацький), «Основи автотехнічної експертизи дорожньо-транспортних пригод» (автори Р.Я. Качмар, Р.В. Зінько, В.Т. Придиба, І.С. Лозовий), «Мехатроніка автомобіля» (автори Б.І. Кіндрацький, В.М. Бритковський, «Теорія і практика наукових досліджень: автомобільний транспорт» (автор І.В. Дмитрів).