Клуб випускників Львівської політехніки презентував власну Програму менторства

Анастасія Степаняк, Центр комунікації Львівської політехніки
Олександр Березко

Презентація відбулася 17 вересня. Співзасновник Клубу, Олександр Березко, розповів учасникам заходу про організацію – перший в Україні клуб випускників, аналог тих, що існують у європейських та американських вишах. Потім він докладніше зупинився на одному з напрямів діяльності – Програмі менторства:

– Ми створили спільноту менторів – відомих успішних людей, професіоналів у своїй галузі. Кожен учасник Клубу випускників може подати заявку на менторство – мотиваційний лист у довільній формі, у якому ви пояснюєте, чому вас варто взяти на програму. Всі заявки будуть анонімні, тобто ментори не будуть знати навіть вашої статі. Кожен ментор може вибрати мінімум одного підопічного, яких ми називаємо чемпіонами. Ментор і чемпіон узгоджують формат роботи: це може бути як віддалене спілкування через Skype, так і особисті зустрічі за кавою, екскурсія на робоче місце ментора тощо. Робота триває три місяці по чотири години на місяць. Раджу вам податися на менторство до людини, яка з зовсім іншої галузі, ніж ви – так у форматі особистої комунікації ви можете отримати дуже цікаві інсайти про іншу галузь і, можливо, поглянути на свій фах з іншого боку.

Заявки почнуть приймати з 23 вересня. 15 жовтня вже буде сформовано пари менторів і чемпіонів. Завершення програми і підбиття підсумків заплановано на 20 січня 2020 року.

У переліку менторів є такі люди як Данило Цьвок, Анастасія Туманова, Тарас Бачинський, Олена Занічковська, Артем Беренда, Анна Зайцева, Олександр Лопушанський, Дмитро Малєєв, Войцех Водо, Ольга Саніна, Олександр Явлінський, Богдан Лисик та інші.

Після презентації на учасників заходу чекала лекція від партнерів Клубу, фахівців з «Приватної біржі праці». Студентам розповіли про те, що потрібно й чого не варто робити під час написання резюме та проходження співбесіди.

презентація Програми менторства презентація Програми менторства презентація Програми менторства презентація Програми менторства презентація Програми менторства