Кількість абітурієнтів до коледжів зростає другий рік поспіль

Роксолана Семчишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
студенти

Кількість абітурієнтів, які обирають здобуття освіти на рівні фахового молодшого бакалавра в закладах фахової передвищої освіти, демонструє стабільне зростання другий рік поспіль. Про це свідчить статистика вступної кампанії, оприлюднена ДП «Інфоресурс».

Цього року понад 170 тисяч осіб подали заяви на вступ до коледжів, що на 26 тисяч більше, ніж у 2023 році, коли було зареєстровано майже 144 тисячі заяв. У 2022 році кількість заяв становила 125 тисяч. Отже, останні три роки кількість охочих здобути освіту фахового молодшого бакалавра зростала щороку на понад 20 тисяч осіб.

Експерти пояснюють таке зростання кількості вступників можливістю вступу до закладів фахової передвищої освіти без потреби складати національний мультипредметний тест. У поточному році майже 13 % учасників НМТ не змогли подолати пороговий бал хоча б з одного предмета, що позбавило їх можливості вступити до закладів вищої освіти. Це значною мірою сприяє підвищенню популярності коледжів, які надають альтернативний шлях здобуття якісної освіти.

 

За матеріалами сайту Освіта.UA